‘Ik wil dat De Levensclub een ontmoetingsplek is waar jij je in deze situatie welkom voelt.’

Als je te horen krijgt dat je medisch uitbehandeld bent, zet dat je wereld op z’n kop. Maar het hoeft niet te betekenen dat je ook snel zult overlijden. Soms heb je nog jaren voor de boeg. Hoe die eruitzien? Je weet het niet. Het kan zijn dat je je een beetje verloren voelt.

Het ontstaan van De Levensclub

Toen Mirjam, de vrouw van Wout Middelman, ziek werd, wist hij: niks wordt meer hetzelfde. “Wij hebben veel vrienden en familie en toch zit je een beetje op een eilandje. Ik ben iemand die iets moet doen, ik wilde iets betekenen. Uiteindelijk heb ik samen met anderen De Levensclub opgericht. Je moet je hier een beetje thuis voelen. Verbonden. Een plek waar je gastvrij ontvangen wordt en je vragen kan stellen, maar ook je eigen route kan volgen.”

Toekomstdroom

De Levensclub is nu nog dit platform, maar er zijn grotere ambities. We willen het onderwerp op de kaart zetten. Want wat opvallend is, is dat het zo onopvallend gaat: de meeste mensen krijgen in het ziekenhuis een ‘eindgesprek’ met de specialist en worden dan terugverwezen naar de huisarts. Elk jaar overkomt dit zo’n 120.000 mensen, maar daar hoor je weinig over.

Een eigen boek

Kunnen we daar meer aandacht voor vragen? Kunnen we die mensen een stem geven? Ja! Dat willen we doen met een boek met 120 verhalen. Dit boek gaan we aanbieden aan de Tweede Kamer en alle ziekenhuisdirecties. Zo zorgen we samen voor meer aandacht, meer begrip en meer steun. Want het is belangrijk dat deze mensen en hun naasten de juiste begeleiding krijgen.

“De Levensclub is misschien wel
de bijzonderste club van je leven”

Het team van De Levensclub

ondernemer, initiatiefnemer en ervaringsdeskundige

Wout Middelman

programmamanager Gezondheid Women Inc.

Metty Spelt

hematoloog

Saskia Klein

directeur Jan Accountants

Pieter Mul

online marketeer

Mick Middelman

secretaris en rouwdeskundige

Jacqueline Drop-Pullens

LC teamlid Marleen van Roermund
Verzuimadviseur

Marleen van Roermund

Hoe kan jij ondersteunen?

Steentje bijdragen

Verhaal delen

Ander idee?

Beleidsstukken

Beleidsplan Stichting Teamuitbehandeld 2021
Jaarverslag 2021 stichting Teamuitbehandeld.nl
Rapportage Teamuitbehandeld.nl 2021

In 2022 hebben wij de naam van onze stichting gewijzigd van ‘Team uitbehandeld’ naar ‘De Levensclub’. Daarom vind je hier nog beleidsstukken met een andere naam.